Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Lærbehandling

Lærpleieprodukter fra Barefoot og Boston:

Priser:


Barefoot Lærkrem, 200 ml boks med svamp, kr 150,- pr stk.


Barefoot Renovator fargekrem 100 ml, brukes for oppfriskning av farge, reparasjon av små skader eller misfarging. Kan brukes på alle typer lær. Påsmøres i tynne lag, kontroller på et område som ikke vises først for å se effekten. Beskytter læret og holder det mykt og elastisk. Pris kr 140,- pr. boks inkl. svamp.


Boston Raingard Allover impregnering for lær, nubuck, tekstil mm, 200 ml. kr 80,- pr. stk. (sprayflaske). 


Boston Suede Renovator blå, rød, eller svart kr. 80,- pr. stk. (75 ml. flaske m/svamphode). 


Barefoot shampoo pumpespray-flaske 500 ml kr 180,- 


Komplett lærpleiepakke med Boston Renovator kr 390,- finnes i fargene svart, blå, rød.
Komplett lærpleiepakke med Barefoot Renovator kr 490,- finnes i brun og svart.
Ekstra lærbalsam kan legges til disse pakkene for kr 140,- pr stk.


Barefoot lærkrem er anbefalt for alle typer lær, spesielt lær med åpne porer (f.eks nubuck). Man bør ikke smøre nubuck og andre lærtyper som har åpne porer med tykke smøremidler slik som fett og andre typer lærsmurning man bruker på hardt lær. Porene vil da tettes og læret får ikke puste.

Raingard kan brukes på alle typer skinn, -glatt og nubuck, og tekstiler. (Ikke anbefalt på syntetiske materialer.)
Raingard allover anbefales spesielt når det er mye regn eller høy luftfuktighet.

Shampoo er for flekker som lunkent vann ikke tar. Shampoo føres på og flekkene gnis vekk med en liten børste el. lign. Shampoen skylles deretter vekk med lunkent vann. Når salen er rengjort, og nubucken løftet og tørket, sprayes impregneringen på for å beskytte salen. Holdes ca. 30cm fra salen og sprayes med jevn bevegelse fra ytterpunkt til ytterpunkt. Jo oftere den blir behandlet jo bedre den vil holde seg.

Hvis fargen blir matt har vi farge-oppfrisker, enten Barefoot sin i svart eller mørkebrun, eller Boston Renovator i fargene sort, navyblå og rød. Den frisker opp fargen som er i nubucken fra før.


Behandling av lær og lærprodukter:

Lær er et naturprodukt. Pigmentvariasjon, ujevnheter og fargeforandringer for eksempel fra solbleking, er mulig og faller ikke inn under garantien.

Lær skal kunne puste, og bør oppbevares luftig og tørt. Våre saler er fremstilt av vegetabilsk garvet lær, farget med naturstoffer - en prosess som skåner miljøet.

For å gjøre nubuck-salen regnavvisende kan salen regelmessig behandles med impregneringsspray for viltlær (Boston Raingard). Ri gjerne med mørke ridebukser i salen de første par ganger, da læret i starten kan avgi litt farge.

Hvis salen føles tørr, skal man smøre den med Barefoot lærkrem. Salen kan rengjøres med litt lunkent vann på en klut, eller for vanskelige flekker med Barefoot eller Boston lærshampoo. Alt tilbehør av glatt lær (gjord, remmer osv.) skal regelmessig rengjøres med salsåpe og smøres med lærkrem eller -fett.

Saler av vanlig glattlær skal behandles med høykvalitets lærbalsam eller lærkrem.

Våre lærvarer blir kvalitetstestet og impregnert før sending. Med tiden kan lær allikevel slites så vi anbefaler at man etterser stigbøylereimer og spenner, samt gjordreimer og spenner før hver ridetur. Hvis noen deler er skadet bør ikke salen benyttes. 


Link til Barefoot info om lærpleie på engelsk.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn