Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Island

Startrekk Island

Den nye Startrekk Island (tidligere Gaiter), er en bomløs gangarts-sal forsterket med uttagbare polyetenskinner: 
Dette er en videreutviklet utgave av den forrige Gaiter, med innlagte langsgående Polyetenskinner for enda bedre stabilitet. En annen forandring er at de løse Airexpanelene er byttet ut med faste ullstoppede (syntet-ull) puter.

Salen leveres i svart eller brunt glatt skinn i str S0 = 16,5", S1 = 17,5".

Bestilles med tynn, medium eller tykk stopping av ullputer.
Fremsvisselen er som før utbyttbar i 6 forskjellige størrelser. Du kan se de forskjellige viddene her: http://deuber.de/images/Messschablone/Isi-Schablone.pdf

Den bomløse gangartsalen Island er utviklet av Taur i samarbeid med Startrekk / Deuber & Partner. Den har en helt unik design, stabilitet og komfort, med utgangspunkt i gangartshestenes behov for maksimal bogfrihet. For at dette skulle bli perfekt så er under- og overkåper skåret noe bakover, uten at man mister rytterens korrekte sits. Salen er utrustet med bra knestøtte, en myk og halvdyp sits som gir nærhet til hestens rygg og bevegelser. Faste ullstoppede paneler som gir kanal for ryggen og god trykkutjevning, lange velplasserte salgjordstropper, og selvsagt et avtagbart og utbyttbart fremvelv som leveres i 6 forskjellige størrelser. Denne salen er Islandshestens favoritt, men kan selvsagt brukes på alle hesteraser pga sin bomløse / fleksible konstruksjon. 

Island er en svært stabil sal som revolusjonerer markedet med sin design og funksjon, det finnes ingen lignende sal på markedet i dag! Du bruker den som en "vanlig" bomsal, men får samtidig alle de fordeler som bomløse saler gir. Hele salen er laget av førsteklasses kvalitetslær. Du behøver ikke å bruke noen spesiell pad under salen. Den har noe cutback for også å passe hester med litt manke. Anleggflate mot hestens rygg er ca 47 cm i str S1 - 17,5", noe som gjør at den også passer utmerket på kortere hesterygger og hester med svai rygg. Det er svært høy kvalitet på læret. Med Startrekk Island får hesten mulighet til å utvikle sine muskler på riktig måte, da hele salen er elastisk og følger hestens bevegelser. Konstruksjonen er tvers igjennom stabil, og rytteren sitter i en korrekt loddrett sits. Den gir en maksimal bogfrihet. Det benyttes en vanlig kort dressurgjord. . Salen leveres med 2 års garanti.


Størrelse:

S 0 = ca 16,5" sete - sallengde ca 48 cm

S 1 = ca 17,5" sete - sallengde ca 49 cm

Framsvissel K1 - K6 - se måleskjema her!

Farger: Svart eller brun
Vekt ca 5,5 kg
Lengde på kåper ca 55 cm
Leveres med sølv skruer og beslag


Pris: Startrekk Island Kr 19.500,- uten tilbehør.
 

Se også vår infoside om bomløse saler: Info


Tilbehør til Star-Trekk Island finner du her: Star-Trekk tilbehør

Ang. tilridning av de nye hybridsalene; Dressur, Gaiter og Alround:
Disse nye såkalte hybridsalene er oppbygd med en polytenskinne som ligger i en innvendig lomme der vanlige saler har bom. Skinnen kan taes ut dersom man ønsker en mykere og mer fleksibel sal, men man må da være obs på at vekt- og trykkfordelingen blir noe mindre.

De faste ullstoppede putene er stoppet noe mykere enn det som er vanlig på en bomsal. Dette er gjort fordi man ønsker at salen og putene skal forme seg etter hesten best mulig.

Det er svært viktig at salen blir ridd inn / ridd til korrekt på den hesten som salen skal brukes på. Det tar fra 1 til 3 timer før putene har satt seg og formet seg. Under denne tilridningen er det avgjørende at rytteren sitter korrekt og rett slik at ikke putene og salen former seg skjevt. Dersom man vet at man har problemer med skjevheter eller lignende, slik at en korrekt og balansert ridning ikke lar seg gjøre så anbefaler vi at man i stedet kjøper en salmodell som har løse paneler.

Dersom man rir skjevt i salen slik at putene ikke setter seg jevnt så dekkes dette ikke av garantien. Det er kun produksjonsfeil så som ujevn stopping eller ulik mengde stopp i putene som dekkes av garanti.

En mulighet er selvsagt også at man får en annen rytter til å ri de første timene slik at man er sikker på at salen former seg rett, men dersom man rir skjevt i en sal over tid så vil den uansett bli skjev i puter eller paneler. Dette gjelder for både bomløse saler og bomsaler. Dersom du da har en sal med løse paneler så er det enkelt å bytte, ettersom disse kun er festet med borrelås. Har du faste puter så må disse stoppes om hos en dyktig salmaker som åpner putene og legger inn ny stopping (NB: ikke drar ut og putter inn ny ull gjennom hullene).

Det er vanlig å stoppe om salen etter 1 – 2 års bruk. En dyktig salmaker vil da gjerne se hesten og se hvordan du rir den for å danne seg en mening om hvordan salen bør stoppes.


Vi vil også gi et råd til de som bytter fra bomsal til bomløs sal, og spesielt hvis man bytter fra en bomsal som ikke passer: BRUK TID !!!

Det blir litt som å gå fra trange vernesko til myke joggesko for et menneske. Uvant og litt rart til å begynne med, og man trenger tid for å venne seg til den nye måten å bevege seg på, balansere seg og ikke minst den nye følelsen av kontakt med rytteren. Du har muligheten til å gjøre deg og din hest’s første møte med en bomløs sal til noe positivt ved å ta deg god tid. En måte kan være å legge salen på uten å spenne gjorden for hardt, og gå en liten tur med den først. Da får hesten tid til å fordøye at det er noe annet som ligger på ryggen, og den får også mulighet til å mykgjøre musklene før du stiger opp. Når man setter seg opp anbefaler vi at man bruker oppstigningshjelp slik at man i stedet setter seg forsiktig ned på hesten, så fremt dette er mulig. Hvis man tar hensyn til hesten, får man det tifold igjen, og det kan være greit den dagen man virkelig behøver det.

En vanlig start med bomløs sal for en hest som ikke er vant til bomløs eller barbak ridning er fra 5 – 10 min ridning og deretter gå av og skritte like lenge. Dette kan repeteres 2 – 3 ganger den første dagen og økes gradvis deretter. Det er bedre å ri 10 minutter for lite enn 5 minutter for lenge, og du vil også oppdage at hesten bygger muskler veldig fort når du går forsiktig frem. En annen effekt er at det som regel vil virke positivt på humøret, og en treningsøkt som utføres med godt humør vil frigjøre en helt annen energi enn om det er motsatt.

Vi har kunder som rir ukesturer i fjellet med oppakning, og bomløse saler. Og som har gjort dette i mange år. Alt avhenger av forholdet mellom rytterens vekt og hestens styrke og evne til bæring, samt om begge har balansen som trengs. Viktig er det også å huske å stige av hesten og gå i perioder, både for hestens del og for rytteren. Men man legger ikke ut på langtur uten nødvendig trening, uansett sal.

Husk også at det er du som best kjenner deg selv og din hest. Søk råd så mye som mulig, men lytt til din egen følelse og intuisjon før du bestemmer hva du vil gjøre. Det finnes ingen absolutt sannhet, og heller ikke bomløse saler passer for alle hester med alle rytter under alle omstendigheter. 


NB: For å unngå misforståelser / feilsendinger så har vi ingen vanlig netthandel. Du sender en e-post med bestilling eller forespørsel, og så sender vi etter at vi har hatt den nødvendige kommunikasjon til at vi føler oss trygg på at du får det du ønsker og forhåpentligvis passer. Målet er minst mulig arbeid med pakking og sending og mest mulig fornøyde kunder :-)

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn