Barefoot tilbehør til sal:

Vi har et stort lager av Barefoot produkter, og det vi ikke allerede har liggende klart til sending skaffer vi på ca 3 uker fra Tyskland!  Barefoot orginalkatalog finner du her (på engelsk).


Barefoot / Grandeur pad:

Barefoot anbefaler at alle deres saler brukes med en trykkavlastende spesialpad selv om de har VPS trykkfordelingssystem og har trykktestet / termofotografert alle sine saler uten pad.  Vi har testet mange forskjellige pads opp gjennom årene, og har funnet ut at det er Barefoot / Grandeur (Grandeur lager pads for Barefoot) som fungerer best.   Les mer om justering og ekstra padding under sal her:  Info 

NB: Disse padene fungerer også meget godt under vanlige bomsaler, både engelske, spanske og andre typer saler. 

Barefoot's formskåret pad med løse innlegg spesialsydd til hver enkelt Barefoot modell , leveres i svart eller brun og med løse innlegg. Kan maskinvaskes på ullprogram.

Pris:
Cheyenne, London, Lexington, Cherokee:  Kr. 1.720,- pr. stk. inkl. innlegg 12 mm, farge:  svart eller brun

Barrydale, Nevada, Madrid:   Kr. 1.990,- pr. stk. inkl. innlegg 12 mm, farge:  svart eller brun


Arizona, Atlanta, Happy V, Lazy M, Virginia / Missoula: 
 Kr. 2.220,- pr. stk. inkl. innlegg 12 mm, farge:  svart eller brun


Ved bestilling oppgi type sal, størrelse og ønsket farge.

              
 

            


Ekstra / universal innlegg til pads finnes i 4 forskjellige typer, da dette er universal innlegg så må man klippe de til rett form med en saks:

Gummi-foam - "moosgummi"  ganske solide gummi-innlegg, brukes også for justering av salen enten ved å løfte den foran eller bak slik at salen blir liggende i balanse.  Kan enkelt klippes med saks slik at du får "shims" til å legge inn foran eller bak i paden.  Tykkelse ca 12 mm.   
Pris: Kr. 240,- pr. par

PU-foam - skumgummi - myke innlegg som tilpasser seg enklere enn moosgummi.  Jevner ut punkttrykk mm.  Kan brukes sammen med moosgummi shims for justeringer.   
Pris: Kr. 190,- pr. par

Memory-foam - beste innlegg for vanskelig salleie og for ryttere som rir over lengre perioder.  Også egnet for tyngre ryttere og sensitive hesterygger.  Svært gode trykkabsorberende og trykkfordelende egenskaper.  Utjevner ujevnheter, langvarige egenskaper som tilpasser seg hesteryggen, men returnerer til orginal tykkelse når presset fjernes.  Memory foam brukes også innen medisinen for langtids sengeliggende pasienter.  Tykkelse ca 20 mm. 
Pris: Kr. 400,- pr. par


Heavy Duty innlegg. 
 Nå finnes også ekstra tykke innlegg for "ekstremt" bruk - tykkelse 20 mm.  De har ikke bare bedre trykkabsorberende evne, men også bedre trykkfordeling.  Disse innleggene anbefales for bl.a distanseritt, langturer, og følsomme hester med ryggproblemer.  Husk allikevel at hesten ikke blir sterkere og rytteren blir ikke lettere uansett utstyr.  Ri ikke lengre intervaller enn hesten orker å bære rytter korrekt.  En liten leiepause gjør underverk for ryggmuskler, humør og innstilling til rideturer  :-)
Pris for Heavy Duty innlegg - kr 730,- pr. par.Anti-skli pads:

Dersom du har problemer med å få salen til å ligge stille, anbefaler vi Grandeurs antiskli spesialpad med løse innlegg.  Disse padene er også veldig poplære til bomsaler.  Må ikke forveksles med såkalte antiskli-matter (som etter min mening er ubrukelige....)

Tyske Grandeur produserer også Barefoot sine pads, og er ledende på kvalitetspads i markedet idag.

Grandeur antiskli-pad Future 2:

Paden har antisklifunksjon på begge sider (innvendig og utvendig) 

Materiale: Utside av bomull med et felt av gummiert netting for antiskli, innside av bomull og en spesiell netting med antisklifunksjon.

De fleste av våre Grandeur pads kan nå tilbys som Future 2 modell, dvs med antiskli gummistruktur netting under med et felt med lammeskinn bakerst for ekstra komfort, og halv antiskli-netting på oversiden og forsterket belegg på resten av anleggsflaten (slik at bevegelser mellom hest og sal kan foregå mellom pad og sal og ikke mellom pad og hest).
Gnager ikke og ligger stille på hesteryggen. 1 par uttagbare innlegg i enten 6 eller 12 mm tykkelse. Paden kan vaskes i maskin på ullprogram, etter at innleggene er tatt ut.


Vanlig lagervare farge: Svart eller brun.  
Pris: Fra Kr. 2.380,-


Andre farger kan bestilles mot forskuddsbetaling.  Vanligvis ca 8 - 10 ukers leveringstid på spesialbestillinger.

        Spesialpad Schabrak med antisklifunksjon, svart eller brun fra kr 2.490,- lagervare kun uten ventilasjonskanal.
 

NB: Det er svært viktig at salen ligger i balanse, dvs mer eller mindre vannrett i setet. For å oppnå dette må man kanskje justere paden med innlegg eller "shims" foran eller bak. Når det ser rett ut så prøverir man litt og justerer etter behov. Det kan ofte være bare 6 mm shims som utgjør den store forskjellen på om man opplever at man rir balansert eller ikke, eller om salen ligger stille på hesten. Dette gjelder selvsagt alle typer saler.

Veiledning til balansering av salen med innlegg i pad her!
 

Barefoot Physiopad:

Et 2-delt terapeutisk oppbygd salpadsystem med enda bedre støtabsorberende egenskaper for Barefoot salene. Med Sympanova underside og Moosgummi overside så sitter salen godt fast til hesten.

Dette nye salpadsystemet er utviklet spesielt for den tunge rytteren og/eller hester med utstående ryggradsproblemer og manglende ryggmuskler. Det nye pad systemet skaper større klaring for hestens ryggrad, og består av to komponenter. Begge lagene er støtabsorberende, og er tett sammenføyet med vide Velcro stropper. 
Husk allikevel at hesten ikke blir sterkere og rytteren blir ikke lettere uansett utstyr. Ri ikke lengre intervaller enn hesten orker å bære rytter korrekt. En liten leiepause gjør underverk for ryggmuskler, humør og innstilling til rideturer :-)

1: I den delen som er nærmest hesten kan innleggene skiftes og paddes opp individuelt. Det er laget for et smalt sete, og har en sympanova bunn som skaper ekstra stabilitet spesielt på runde hester. To sett med innlegg følger med. Innleggene er lett utskiftbare via borrelås-åpning i fronten på paden. Naturgummi (moosgummi) innlegg kan kjøpes for et tillegg på kr 190,- pr. par.

2: Topp-delen av Physio paden er laget av solid høykvalitets-ull, med underside og stopp av filt. Oppå har den et lag med naturgummi som holder salen stabil og bidrar til ekstra støtabsorbering.

Velcro stropper er montert for å holde padden fast til salens D-ringer. Begge delene av Physio paden er vaskbar ved 30 graders vask etter at innleggene er fjernet

Pris: Kr. 2.790,- Finnes i svart eller brun.

Ved bestilling oppgi type sal og str.
 

 

Nyhet: Barefoot Seat Cushion - Hipsaver  kr 290,-
Festes med borrelås under det vanlige setet og gir en smalere sits.  Spesielt på brede hester så kan Barefoot salene føles brede da de former seg etter hesten.  Hipsaveren hjelper på dette og gir en smalere og mer behagelig sits.  Fåes i 2 str - S1 og S2.  Størrelse 1 er 34 cm lang og  24 cm bred, mens str 2 er 39 cmlang og 24 cm bred.  

Saueskinns sete til Barefoot:

Saueskinns sete til Barefoot salene. Det orginale setet er festet med borrelås foran og bak, og taes enkelt av og byttes til dette varme behagelige setet av ekte saueskinn.
Finnes i størrelsene 1 og 2 til Cheyenne, Cherokee, London, Lexington, Atlanta, Arizona og Nevada.
Farge: Svart for London og Cherokee, naturlig hvit til de andre modellene.

Pris: Kr. 2450,-
       Spesial saueskinnsete for Madrid kr 3780,-

 

 
Saueull-trekk for å feste oppå setet på salen:

Barefoot saueullsete kan brukes på alle Barefoot saler, og gjør salen enda mer komfortabel og koselig.  Kan også brukes på andre saler, str 2 kan også brukes på tradisjonelle westernsaler.
Setet festes med 2 Velcro borrelåsstrips på høyre og venstre side av setet.  Bak er en liten forhøyning som trekkes over baksvisselen.  Etter en liten stund har trekket formet seg etter salen og undersiden av Sympanova gjør at det ikke glipper, og rytteren føler seg både trygg og komfortabel.

Trekket er laget fra ren saueull, med samme gode anti-bakterielle  og trykkfordelingsegenskaper som saueskinn har.  
Håndvaskes i kaldt vann, trekkes i form og ristes før det henges til tørk.

Str 1 passer til sal S0 og S1 (ca 16"- 17")
Str 2 passer til sal S2  (ca 17,5" - 18,5")

Pris kr 590,-

   


Overtrekk:


Svart/Oransje Nylon-overtrekk for Barefoot modeller uten horn.  Str S/M og L/XL
(L/XL til Lexington S1 + S2, London S2 og Cherokee S2)
Pris kr 190,-


Overtrekk for westernsalene
Robust, vanntett trekk av oransje nylonmateriale. Passer til alle westernsaler
Pris kr 220,-Fremsvissel:

På Barefoot salene kan man ta ut og bytte forsvisselen. Dette er nyttig på ekstremt smale eller svært brede hester, eller hester med meget høy manke. Man åpner glidelåsen og fjerner bøylen, og kan deretter bytte denne. For svært brede hester helt uten manke finnes en fremsvissel helt i bomull.

Cheyenne, Cherokee, Lexington, Barrydale og London:
Str: smal, standard, wide og XX-wide + bomull
Pris kr 450,-


Arizona og Nevada
Str: standard, vid og XX-vid
Pris kr 650,-


NB: Str XX-wide er egentlig X-wide. X-wide finnes av en eller annen grunn ikke.

    Dressurgjord:

Barefoot anatomisk dressurgjord i skinn med strikk på begge ender, leveres i brunt eller sort.
Str. 35 cm, 45 cm, 55 cm, 65 cm, 75 cm.
Pris kr 1150,-
Nyhet:  Barefoot Månegjord  "Moon Girth Silvermoon"  en halvmåneformet gjord i mykt lær med myk padding, 4 spenner i rustfritt stål med fjæring på venstre side.  Paddingen er myk og former seg etter hesten, gir derfor lite bevegelse mot hestens mage slik at det ikke oppstår irritasjon eller gnag i gjordleiet.  Anatomisk kuttet for hester med rund mage og vanskelig gjordleie, gir god albuefrihet.

Lengder (fra spenne til spenne):  55, 65, 75, og 85 cm
Farge: svart

 Pris kr 1390,-

 


Barefoot Gjord "Stretch and Breathe"   Laget spesielt for Barefoot.  
Kun i sort.  Str. fra 35 til 85 cm.
Kr  650,- pr stk.

Helt elastisk med nytt materiale "Stretch & Breath®".
Beveger seg med hesten, mykt neopren materiale - enkelt å holde rent, spenner av rustfritt stål på begge sider.
Gjorden kan vaskes i maskin på 30 grader finvask - NB: bør vaskes i vaskepose eller et gammelt putevar for å beskytte ringene/vaskemaskinen.

Tips:  Om du vanligvis spenner gjorden kun fra venstre side så bør du bytte om gjorden fra venstre til høyre med jevne mellomrom for å holde jevnt strekk i gjorden fra begge sider.

 


Barefoot supermyke saueskinnsgjord for hester med sensitiv hud eller gjordproblemer.  Består av to deler, innvendig en solid nylongjord og utvendig ekte saueskinn som kan tas av for rengjøring.  Gjorden har elastiske stropper på den ene siden.
Størrelser:  45 cm, 55 cm, 65 cm, 75 cm.
Pris kr 780,-
Westerngjord:

Barefoot westerngjord til Barefoot Arizona, Arizona Nut, Missoula Nut og Virginia Rose.
Anatomisk formet Westerngjord laget i mykt, velformet og elastisk lær med store, flate spenner i rustfritt stål. Passer for sensitive gjordplasseringer. Leveres i brun eller svart

Str.: 55 cm, 65 cm, 75 cm og 85 cm. 
Pris kr 1.060,-
Neoprengjord Western, svart i str 30" og 32" = ca 80 og 85 cm
Pris kr 540,-    begrenset antall
 

Girth Convertor, svart eller brun - kr 1.060,- pr sett


Stigbøylereimer:


Barefoot stigbøylereimer i glattlær med påsydd nylon bakside:

Engelske stigbøylereimer med spenne nederst. Disse stigbøylereimene har nylon påsydd på baksiden for ekstra holdbarhet, og leveres med lærhylse for samling av løse ender. Leveres i fargene svart eller brunt med 140 cm lengde eller 130 cm lengde.

Pris: Kr. 490,- pr. par.
    

Finnes også i dobbel bredde - 5 cm, anbefales for de som vil ha mer stabilitet, men ikke ønsker fenders. 
Farge: brun eller svart - 140 cm lengde.
Pris: Kr. 780,- pr. par.


Barefoot Soft stigbøylereimer, ekstra myke og flate reimer laget av mykt kalveskinn med nylon kjerne. Passer godt til sal med mykt lær, f.eks London eller Lexington.  15 nummerte ovale hull gjør justering enkelt. Spenner i rustfritt stål.  Leveres kun i svart, lengde 130 eller 145 cm

Pris: Kr. 750,- pr. par. 


           Soft stigbøylereimer:             DryTex stigbøylereimer:      
         


Barefoot Dry Tex syntetiske stigbøylereimer. 

Farger: svart eller brun.  Størrelser:  voksenstr 140 cm og barnestr 115 cm.
Leveres med hylse for samling av løse ender.

Kr 440,- pr par.


Barefoot Mono Dressur stigbøyler.

Laget at mykt solid lær, enkel tykkelse gjør at de oppleves som tynnere og tar mindre plass under kappene. Festes i topp og bunn med tynne hendige T-spenner. Øverst for å feste stigbøylereimene til salen og nederst for å justere lengden på stigbøylene. Enklere å justere når man sitter i salen. For å gjøre reimene sterkere og motvirke strekk så er også disse reimene forsterket med nylon på baksiden. For å gjøre de ekstra tynne så har de ikke skinnovertrekk på den delen som ligger under salkappene. Den nederste T-spennen er dekket med en lærflapp. Bredde 2,5 cm, finnes i svart og brun.  
NB: Kan være litt vanskelig å få gjennom hullet i stigbøylene da endene er noe tykke.

2 Lengder:   S = 49-63 cm og  L = 57-72 cm  svart eller brun farge.

Pris kr 780,- pr par .Stigbøyle-reim hylser laget av ekte saueull:

Svært myke og behagelige hylser for stigbøylereimer eller brystreim, sikret med velcro borrelås for hurtig og enkel av- og påmontering. Mykere og mere behagelig for både hest og rytter, beskytter også salen mot riper og skrammer, passer aller reimer inntil en bredde av ca 7 cm. Håndvaskes i kaldt vann og trekkes / ristes i form. Kan klippes til ønsket lengde. (NB: vi anbefaler at man syr en ny kant eller brenner av kanten for å unngå at hylsene rakner etter klipping.) Selges i par, lengde 52 cm.

Pris kr 350,- pr par.
Sikkerhets-stigbøyler:

Solide sikkerhets-stigbøyler i rustfritt stål og lær/gummistrikk som vil redde deg fra å få foten hengende fast i stigbøylene.  Vi anbefaler at alle saler brukes med sikkerhetsstigbøyler eller stigbøyler med kurv / tapaderos.
Størrelser:  12 cm bredde

Pris: Kr. 540,- pr. par.                       

Fenders:

Barefoot Western fendere smal type, leveres uten stigbøyler. 
Farger: svart eller brun.  Smal type anbefales til Cheyenne, Cherokee, Atlanta og Arizona.  Kan også brukes på Nevada. 
Nå i universal lengde som passer både korte og lange ryttere.

       
Pris: Kr. 1.190,- pr. par 
Barefoot Western fendere bred type.  Farger: svart eller brun.  Brede fendere anbefales til Nevada, Missoula Nut og Virgina Rose.  Kan også brukes på Arizona og Atlanta.  Str 0 kun i brun farge til ryttere under 165 cm, str 1/2 til ryttere mellom 165 og 195 cm. 


     
Pris: Kr. 1.290,- pr. par 


Alle fenders kan brukes med tapaderos stigbøyler istedet for vanlige westernstigbøyler.
 
Barefoot Western stigbøyler  kr 590,- pr par  brun eller svart.


Tapaderos stigbøyler:

Disse vil virke som sikkerhets stigbøyler i og med at læret stopper foten i å komme for langt inn i stigbøylen.  Er også endel varmere å ri med om vinteren.  Laget i glassfiber dekket med lær, leveres i svart eller brunt.  Universalstørrelse ca 12,5 cm.


Pris: Kun kr 690,- pr. par. NB: For å unngå misforståelser / feilsendinger så har vi ingen vanlig netthandel. Du sender en e-post med bestilling eller forespørsel, og så sender vi etter at vi har hatt den nødvendige kommunikasjon til at vi føler oss trygg på at du får det du ønsker og forhåpentligvis passer. Målet er minst mulig arbeid med pakking og sending og mest mulig fornøyde kunder :-)

Betaling skjer enten i postoppkrav eller helst etter forskuddsbetaling.  Ved forskuddsbetaling så er det kun kr 30,- i faktura-/eksp. gebyr og du slipper i tillegg oppkravsgebyret.  Vi sender vanligvis dagen etter at betaling er mottatt, men om det haster så kan vi også sende samme dag  :-)


Bomfri Sal Norge | Pb 34 | 7581 Selbu |  E-post: post@bomfrisal.no